Паперові форми для випікання
До основних переваг таких форм можна віднести:
- Багатофункціональність
Форми одночасно застосовуються для приготування, транспортування, зберігання в замороженому вигляді, розігрівання та подавання страви. Універсальні у використанні, вони підійдуть і для кулінарної сфери промислових гігантів, і для домашнього побуту.
- Широкий діапазон температур застосування
Папір, з якого виготовлені форми для випікання, однаково добре переносить і жар печі, і холод морозильної камери. Діапазон температур застосування становить від -40 °C до +220 °C. Що дає змогу використовувати ці форми для заморожування.
- Можливість застосування у НВЧ-печах
Форми підходять для використання не тільки в духових шафах, але й у мікрохвильових печах.
- Оптимальний процес випікання
Під час випікання хлібобулочних виробів, форми забезпечують отримання тепла з усіх боків, завдяки чому вироби пропікаються швидше та рівномірніше, і водночас не підгоряють, а час охолодження готового продукту істотно скорочується.
- Жиростійкість і жиронепроникність
Паперові форми не пропускають вологу та вбирають надлишки жиру. Залежно від технології та матеріалу виробництва, вони мають високу жировистість або жиронепроникність.
- Немає потреби в змащуванні
Спеціальна поверхня діє як олійне покриття між стінками форми та випічкою. Тому паперові форми не потрібно нічим змащувати або присипати. Під час випікання тісто не пригорає й не пристає до форми, а після приготування випічка легко з неї витягується. Ця істотна перевага дає змогу випікати візуально привабливу та здорову випічку без канцерогенів.
- Екологічність
Матеріал для таких форм абсолютно безпечний, нетоксичний і підлягає вторинному переробленню.
Ну, а мінус усього один — вони одноразові. Хоча цей «мінус» легко трансформується в величезний плюс, адже одноразові формочки не потрібно мити